Miért egyedi a GEOX gyermeklábbeli?

2023.03.04

A GEOX lélegző szabadalom egyedülálló fejlesztés a cipőiparban. Lássuk miben is rejlik a nagyszerűsége!

A hagyományos gumitalp hátránya

A vízálló gumitalpú cipők megvédik a lábat a nedvességtől, ugyanakkor hátrányuk, hogy meggátolják a lábfej szellőzését. Tekintettel arra, hogy az emberi test harmadik legnagyobb izzadságmirigy csoportja a talpon található, ez nem elhanyagolható részlet.

A gyermekek lába különösen izzadékony. 

Miért kiváló a GEOX cipő az Ön gyermekének?

A GEOX szabadalmának köszönhetően a cipő talpán lévő kis lyukakon keresztül távozik a cipőből a láb izzadsága.

Hogy nem ázik be a cipő a lukakon keresztül?

Mert egy membrán van benne, ami nem engedi a víz cipőbe jutását. A membrán egy speciális kis pórusú anyagból készült, ami felszívja az izzadságot a belső talpon keresztül és kiereszti vízpára formájában. Ez a folyamat azért lehetséges mert a membrán mikropórusai nagyobbak mint a pára molekulák, de kisebbek mint a víz molekulák így a víz nem tud behatolni és a láb száraz marad.

A GEOX szabadalma

A GEOX egy olasz cég, amely kiváló minőségű cipőket kínál. A GEOX cipők egyik fő jellemzője, hogy rendelkeznek egy speciális légáteresztő rendszerrel, amely lehetővé teszi a láb természetes légzését, miközben megakadályozza a víz bejutását a cipőbe.

A GEOX szabadalma jelentős hatással volt a cipőiparra. A Geox továbbra is az egyik vezető cég a kényelmes és egészséges cipők gyártása terén, és folyamatosan újítja és fejleszti termékeit, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek. 

Mikroklíma a cipőben?

A láb izzadása természetes folyamat, de egészségtelen az izzadságot a cipőben tartani. Termográfiai tesztek kimutatták, hogy a cipőn belüli páratartalom megszüntetésével a Geox módszere ideális mikroklimát alakít ki a cipő belsejében, szárazzá teszi a lábfejet, továbbá jelentősen csökkenti a lábfej túlmelegedését a hagyományos gumitalpú cipőkhöz képest.

Ez a különleges technológia teszi egyedivé és ideális viseletté a GEOX cipőket gyermekünk számára.

Forrás: Geox