Mikor érdemes zoknicipőt választani a gyermeknek?

2023.05.23

Mi is az a zoknicipő?

A zoknicipő egy olyan zokni, melynek talpfelülete teljes egészében szilikon bevonattal van borítva, mely az orr részre is felnyúlik. Tehát nem csak részben található tapadókorong vagy szilikon csíkozás a talpfelületen.

Miért jó?  

Mivel a teljes talpfelületet borítja a csúszásmentes bevonat, ezért garantáltan véd az elcsúszástól. Amikor a kisgyermek elkezd felállni, esetleg megteszi első lépéseit, fontos hogy ne érje baleset azért, mert a szoba padlóján megcsúszik a zokni, arról nem beszélve, hogy a csúszkálás nehezíti is a baba dolgát. Ez a fajta lábbeli jól tapad és így könnyebb a kicsinek felállni vagy lépegetni benne. Emiatt segíti az első lépések megtételének gyakorlását.

Mivel könnyű, puha, ezért nem nehezíti a baba dolgát az új mozgás elsajátításában.  A talprész elég vékony ahhoz, hogy érzékelje a baba a talajt és a lábujjak kapaszkodó mozgását sem gátolja.  

A szilikon bevonat az orrészre is felnyúlik, ami a lábujjakat is védi, továbbá mászás során is segítséget nyújt a picinek, mert a lábujjai sem csúsznak meg a talajon.

Felső része jól szellőző anyagból készült, tökéletes benti viselet, mert nem melegszik benne túl a lábacska. Mivel a zokninál jobban védi a baba talpát, meleg időben akár kint is ráadható a járni tanuló babára, míg egy pár lépést megtesz benne. Végül pedig nem utolsó szempont, hogy mosógépben könnyen tisztán tartható.Kínálatunkban található zoknicipőink kedves mintával díszítettek és ár-érték arányban is kiválóak. 20-től 24-es méretig kaphatók boltunkban.